Експерти назвали оптимальну погоду, коли власникам авто слід "перевзутися" у зимову гуму

Водії повинні своєчасно міняти шини на своїх автомобілях, коли є висока ймовірність снігопаду і проблеми з дорогою. Щоб встановити зимові шини на машину, варто знати, яка повинна бути температура повітря. Важливо не затягувати з цією заміною, оскільки перший сніг може створити небезпечні умови на дорозі. Багато водіїв мають помилкове уявлення, що зимові шини призначені лише для їзди у снігу або на льоду та при температурі нижче нуля.

Справа в тому, що різні типи шин мають різний склад матеріалів, і літня гума замерзає (“дубіє”) при температурі +7°С і нижче, що призводить до погіршення зчеплення і збільшується гальмівний шлях майже вдвічі. Тому рекомендується замінити літні шини на зимові, коли температура падає нижче нуля та тримається на такому рівні 5-7 днів. В такій погоді нічна температура часто стає мінусовою.

Крім того, важливо, щоб ваш автомобіль був на зимових шинах до першого снігопаду. Якщо цього не відбулося, кататися на літній гумі небезпечно.

При купівлі нових шин слід звернути увагу на кілька моментів. Кожні шини повинні відповідати моделі автомобіля, і шини на кожній вісі повинні бути однаковими, оскільки різні шини можуть мати різний склад і коефіцієнти зчеплення з дорогою. Тому змішання шин на різних осях може бути небезпечним і при гальмуванні автомобіль може поводитися непередбачувано.

Також варто пам'ятати, що зношеність зимових шин може збільшуватися при занадто високих температурах, якщо рано переходити на зимову гуму. Однак це стає проблемою лише при температурі +20°С.

  • Водії бензинових і дизельних автомобілів можуть збільшити витрати палива впритул натиснувши один важіль автомобіля.
  • За словами Грега Вілсона, представника Quotezone, стиль водіння має значний вплив на кількість палива, яка використовується. Зі збільшенням швидкості обертання оборудок автомобіля зросла витрата палива. Це означає, що зниження цих оборотів є важливим для збереження грошей.