Експерти вирахували рік, після якого Росія почне ламатися

За словами соціолога Євгенія Головахи, Росія планує перемогу над Україною у 2026 році, оскільки її економіка після цього почне руйнуватися. Експерт пояснив, що Росія економічно перебудовується, але рівень життя населення стане катастрофічно низьким через кілька років. Євгеній Головаха вважає, що Україні необхідно протриматись до 2026 року, налаштовуючись на реалістичний оптимізм.

«От як ви думаєте, чому вона (Росія – ред.) сказала, що вона переможе 26-го року?.. А просто економіка Росії після 2026 року почне розвалюватися. І це вони самі чудово розуміють. І цьому сприятиме багато факторів», – заявив Головаха.
«Нічого іншого не буде. І це всі фахові економісти розуміють. Ви не думайте, що там повні ідіоти сидять. І тому вони вирішили, що якщо вони до 2026 року нас не переможуть, то почнуться суттєві проблеми з економікою Росії і зі станом населення Росії. Росіяни не мають ідеології. Це не нацистська держава і не комуністична держава. Тут ідеології жодної немає. Спроба відродити імперську ідею, вона жахлива, вона тимчасова подія, але вона приречена», – підкреслив він.
«На це треба всім налаштовуватись. Нам потрібен оптимізм не тимчасовий і не ейфоричний. Або, кажуть соціальні психологи, нереалістичний оптимізм. Ми маємо знати, що нам треба триматись. Єдина реалістична стратегія – протриматись більше, ніж Росія. Все. Іншого немає. Нам потрібно реалізувати свій потенціал спротиву стресу і розчаруванню. Є тенденції такі. Але це емоційні реакції на тлі отих нереалістичних обіцянок. Ми маємо просто роз'яснювати людям, що Росія не випадково обрала 2026 рік. Потім вона почне ламатися», – підсумував Головаха.