Євростат назвав країни ЄС, з яких виїжджає найбільше українців

За даними Євростату, в країнах Європейського Союзу на кінець березня 2024 року статусом тимчасового захисту користувалися 4,2 млн українських біженців. Проте, у деяких європейських країнах кількість українців зі статусом біженця зменшилася.

За даними Євростату, кількість українських біженців зменшилася найбільше в Чехії, Швеції, Австрії, Данії та Польщі. Найбільше прихистку українцям надали Німеччина, Польща та Чехія.

За даними Євростату, громадяни України становлять понад 98% всіх отримувачів тимчасового захисту в Європейському Союзі. Жінки, діти та чоловіки отримують цей статус відповідно у відсотковому співвідношенні 45,8%, 32,8% та 21,4%.

Депутат Європарламенту з Німеччини, Гуннар Бек, заявив, що Німеччина витрачає щорічно не менше €20 млрд на утримання українських біженців, що негативно впливає на соціальний сектор, освіту та розвиток країни.

Також варто зазначити, що населення Швейцарії в останні роки активно зростає, в тому числі завдяки імміграції з України, яка велика через війну.