Ердоган порівняв прем'єра Ізраїлю з Гітлером: Нетаньягу відповів

Президент Туреччини Реджеп Таїр Ердоган порівняв прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з Адольфом Гітлером, захищаючи свою позицію щодо дій Ізраїлю в секторі Гази. Його ствердження, які були зроблені публічно, викликали переполох серед міжнародної громадськості.

Ердоган заявив, що «звірства», які сталися в Газі, виявилися тестом для прихильників Ізраїлю на Заході. Він закликав до осуду тих, хто ставиться бездіяльно до цих подій, та порівняв ситуацію зі «нацистськими стадіонами», залишаючи підтекст, що Нетаньягу не відрізняється від Гітлера.

У свою чергу Нетаньягу відреагував на заяви Ердогана, звинувативши його у геноциді курдів та утисканні журналістів у Туреччині. Він також зазначив, що поки Ізраїль бореться з тероризмом ХАМАСу, Туреччина приймає терористів.

Цитати:

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу діє так само, як діяв очільник нацистів Адольф Гітлер, коли дозволяє ЦАХАЛу чинити «звірства» у секторі Гази.
Чим ви відрізняєтесь від Гітлера? Чи дії Нетаньягу менші за дії Гітлера? Ні. На даний момент Гітлер не був таким багатим, як цей.