ЄС назвав соцмережу, де найбільше російської брехні

У Європейському Союзі назвали соціальну мережу X американського мільядера Ілона Маска платформою із найбільшим відсотком дезінформації.

Про це сказала віцепрезидентка Єврокомісії Вера Йоурова, повідомили Bloomberg.

Відповідну заяву посадовиця зробила на тлі опублікованих ЄС звітів про те, як кожна з великих технологічних компаній, включаючи Meta, Google і TikTok, справляється із боротьбою з фейками.

Віцепрезидентка заявила, що платформи повинні активізувати боротьбу з російською пропагандою перед національними та європейськими виборами наступного року.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Більшість основних платформ погодилися працювати з ЄС над добровільним кодексом поведінки, метою якого є встановлення галузевих стандартів для перевірки фактів та інших заходів.

"X, колишній Twitter, який вже не підпадає під дію кодексу, є платформою з найбільшим відсотком публікацій із неправдивою інформацією або дезінформацією", сказала віцепрезидентка ЄС.

Деякі платформи вже почали боротьбу з російською дезінформацією.

Наприклад, Google за перші чотири місяці року припинив діяльність понад 400 каналів, залучених до операцій впливу країни-агресорки Російської Федерації.

Meta заявила, що розширила партнерство з перевірки фактів 22 мовами в ЄС.

Минулого місяця в ЄС набув чинності закон про цифрові послуги, що регулює вміст на платформах.

"Оскільки Twitter був визначений як дуже велика онлайн-платформа, звичайно, існують зобов'язання, передбачені жорстким законом. Отже, моє повідомлення Twitter: "Ви повинні дотримуватися жорстких законів, і ми спостерігаємо за тим, що ви робите", заявила Вера Йоурова.

Сказала, що наразі приплив російської дезінформації "особливо гострий" у Словаччині, де 30 вересня пройдуть вибори.

Віцепрезидентка ЄС закликала соцмережі посилити боротьбу з російськими фейками напередодні виборів у США та ЄС.

Торік Ілон Маск придбав компанію Twitter за $44 млрд. Заявив, що хоче мати цифрову платформу. У липні соцмережа Twitter змінила логотип на X.