ЄС незабаром розшириться від Лісабона до Луганська - Німеччина

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що невдовзі Європейський Союз розшириться "від Лісабона до Луганська".

Про це вона сказала на зустрічі очільників МЗС країн ЄС у Києві, повідомив "Укрінформ".

"Майбутнє України - в ЄС, у нашій спільноті свободи, які незабаром розшириться від Лісабона до Луганська", - заявила Бербок.

Процес наближення України до ЄС, проведення реформ триває навіть попри російську агресію. Берлін підтримує Київ на цьому шляху, сказала німецька міністерка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Партнери водночас очікують "справжніх змін у галузі судочинства, регулювання медіа, у боротьбі з корупцією", сказала Бербок.

Європейські партнери та друзі продовжуватимуть підтримувати Україну щодня, поки вона звільнює свої території сантиметр за сантиметром, щоб українці знову могли жити мирно та вільно, заявила.

Особливо актуальним наразі є активізувати допомогу Україні до чергової зими у війні, сказав німецький урядовець.

"Україна потребує зимової захисної парасольки, яка складається з ППО, а також із генераторів і посилення енергозабезпечення", - заявила Бербок.

Минулого року 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні і Молдові статус кандидата на вступ до блоку.

Цього року Україна має відкрити переговори щодо членства у ЄС, сказав президент Володимир Зеленський.

Уряд повністю завершив виконання семи рекомендацій Єврокомісії щодо реформ, необхідних для вступу України до ЄС, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.