Естонія може закрити кордон із РФ: названо причину

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявив, що розглядається можливість закриття кордону з Росією через міграційні атаки, організовані в РФ. Він зазначив, що закриття прикордонних пунктів не має за мету шкодити комусь, але у зв'язку зі створенням міграційних атак в Фінляндії, Естонії необхідно бути готовою до евентуального напливу мігрантів та прийняти відповідні заходи для їх зупинення. Крім того, міністр зазначив, що Росія може спрямовувати міграційний потік до кордону з Естонією.

Міністр повідомив, що вже намагалися проникнути в Естонію кілька невеликих груп мігрантів, але їх було відправлено назад до Росії, оскільки вони не мали необхідних документів для в'їзду до країни. Загалом, РФ використовує мігрантів як гібридну атаку, адже звичайно не має сенсу пропускати людей із Сирії та Сомалі через кордон до Естонії, оскільки вони не мають необхідних документів для перетину межі. Фінляндія вже закрила чотири прикордонні пункти пропуску через аналогічні проблеми і планує вжити додаткові заходи для зупинення потоку мігрантів.

Ситуація з біженцями на фінсько-російському кордоні погіршується, а влада Фінляндії навіть планує відкрити сім із восьми прикордонних переходів з Росією на Різдво раніше запланованого терміну. Польща також вважає, що ситуація буде погіршуватися, і закриття кордону з Росією для них є реальним сценарієм.