Федоров відповів на запитання про повістки у мобільному

Міністр цифрової трансформації, Михайло Федоров, відповів на запитання щодо повісток у застосунку "Дія" в інтерв'ю для сайту "РБК-Україна". Він заявив, що не буде повісток у "Дії". Міністр наголосив на тому, що під час його роботи на посаді міністра максимально дотримуються даного слова. Тому він впевнено декларує, що таких повісток не буде у застосунку.

Федоров також розповів про єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг". Додав, що вводження цього реєстру зайняло досить багато часу і зусиль. Міністр пояснив, що кожен військкомат має інформацію про військовозобов'язаних, але вона зберігається в ручних записах. Основною метою було цифрування цих записів та внесення їх до системи, щоб забезпечити онлайн доступ до інформації. Тепер, коли ви звертаєтесь до військкомату, всю необхідну інформацію можна знайти у вашому досьє, і вам не потрібно шукати її вручну.

Міністр повідомив, що вже відцифровано понад 90% інформації. Це дало змогу Збройним силам України в режимі реального часу отримувати дані стосовно мобілізації, кількості військовозобов'язаних та їх місцях навчання. Тепер все буде організовано таким чином, що при відвідуванні територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, інформація буде відразу доступна.

В серпні президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження дії воєнного стану та проведення мобілізації на 90 днів. З 1 жовтня розпочато військовий облік жінок-медиків та жінок-фармацевтів. Президент провів нараду з міністром оборони, Рустемом Умєровим, де обговорювалося спрощення бюрократичних процедур та документообігу.