У Повітряних силах розповіли, як вдалося збити російський штурмовик Су-25 над Донбасом

Українські захисники збили російський штурмовик Су-25

4 травня українським Збройним Силам вдалося збити російський штурмовик Су-25, який атакував позиції ЗСУ на Донбасі. Про це повідомив речник Повітряних Сил України Ілля Євлаш під час телемарафону.

Він розповів, що це досягнення належить бійцям 110-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Вони використовували системи протиповітряної оборони малої та середньої дальності для знищення штурмовика.

Євлаш нагадав, що українські Збройні Сили мають ефективні переносні та стаціонарні системи протиповітряної оборони, які успішно вразили різні повітряні цілі ворога, включаючи штурмовики та гелікоптери.

Зазначено, що додатково потрібні сучасні переносні зенітні комплекси, які здатні вражати малорозмірні цілі, включаючи безпілотні літальні апарати. Також необхідні вдосконалені системи протизенітної оборони великої дальності, як "Буків", для боротьби зі штурмовиками, вертольотами та винищувачами.

Євлаш висловив переконаність, що поставки озброєнь західного зразка значно посилять можливості українських воїнів у нейтралізації ворожої авіації. "Тепер буде вогонь у відповідь, і ворожа авіація не зможе підлітати так близько", - додав він.

Зокрема, штурмовики Су-25 виконують ударні завдання щодо обстрілу українських позицій, тоді як авіабомби запускаються з Су-34 під прикриттям винищувачів Су-35.

Варто зазначити, що Україна почала полювання на склади з російськими крилатими авіабомбами, які стали проблемою для ЗСУ в останні місяці.