Фінляндія розпочала масштабні навчання військово-морських сил країн НАТО

Міжнародні військово-морські навчання Freezing Winds 23, які триватимуть з 20 листопада по 1 грудня у Фінській затоці та Архіпелаговому морі, очолила Фінляндія, країна, яка приєдналася до НАТО. За інформацією видання Navy Recognition, у навчаннях візьмуть участь близько 30 військових кораблів та супровідних суден.

Головна мета навчань - підвищення військово-морських операцій у Балтійському морі з акцентом на спільну діяльність. Учасниками навчань є Корпус морської піхоти США, Королівський флот Великої Британії, а також декілька морських груп НАТО з кораблями Німеччини, Нідерландів, Польщі та Франції. В загальному навчаннях братимуть участь понад 4 тисячі військовослужбовців.

Freezing Winds 23 також включають повітряні операції, в яких візьмуть участь 16 літаків країн-союзників. Зазначається, що судна наразі знаходяться в портах міст Турку та Гельсінкі, що є важливим кроком у процесі інтеграції Фінляндії в оборонні ініціативи НАТО.

Нагадуємо, що цього року Фінляндія стала офіційним членом Північноатлантичного альянсу (НАТО). Крім того, уряд Фінляндії прийняв рішення закрити сім пунктів пропуску на кордоні з Росією, відгукуючись на зростання міграційного тиску та причетність до нього російських прикордонників. Наразі буде працювати лише один пункт пропуску, який є найбільш важкодоступним.