Флот РФ зазнав фактичної поразки у Чорному морі - Міноборони Британії

Збройним силам України вдалося завдати функціональної поразки російському флоту у Чорному морі.

Лондон високо оцінює військові досягнення України, заявив молодший міністр оборони Великої Британії Джеймс Гіппі під час Варшавського безпекового форума, повідомляє "Європейська правда".

"Так, прогрес України повільний, але ніхто не може сказати, що його немає. Можна показувати на харківський прорив у якості зразка успіху. Але подивіться на те, що Україна зробила зараз у Чорному морі! Україна досягла функціональної поразки російського Чорноморського флоту", - зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Коментуючи сухопутний контрнаступ України, Гіппі наголосив, що "кожен дюйм важливий". Під час виступу посадовець закликав високо оцінювати військові досягнення ЗСУ.

Напередодні британська розвідка повідомила, що після успішного ураження штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі більшу частину Чорноморського флоту РФ передислоковують із Севастополя до Новоросійська.

У ніч на 13 вересня ракетним ударом у Севастополі знищили великий десантний корабель окупантів "Мінськ". Також ураження зазнав підводний човен "Ростов-на-Дону" і було пошкоджено обладнання судноремонтного заводу у Севастополі.

Сили оборони України знищили у Чорному морі катер окупантів типу КС-701 "Тунець".

Безпілотник вибухнув на російському аеродромі "Халіно" у Курській області. Є вбиті та поранені серед керівництва авіаційного полку.