Фонд держмайна оголосив грандіозні приватизаційні плани на 2024 рік

Глава Фонду державного майна України Віталій Коваль оголосив про плани ФДМ на наступний рік. Він наголосив, що малий та середній бізнес будуть основними бенефіціарами цього процесу. Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Відповідно до Коваля, малий та середній бізнес повинні знаходитись в центрі процесу "роздержавлення". Вони є головними зацікавленими сторонами, які повинні отримати найбільшу користь від перетворення державних активів, які наразі вважаються пасивами для державного бюджету. Коваль зазначив це під час свого виступу на Шостий Національний Форум МСБ "Розвиток МСБ 2023: можливості, стійкість та відновлення".

Коваль також повідомив, що Фонд планує приватизувати приблизно тисячу об'єктів у 2024 році, що відкриває нові можливості для бізнесу. Усі ці об'єкти будуть продаватись через приватизаційні аукціони, що забезпечить чесність та прозорість процесу.

Коваль наголосив, що приватизація потрібна негайно, оскільки Україна не може собі дозволити збитки під час війни. "Державні активи приносять збитки, а кількість державних підприємств не виправдовує напрямок на лібералізацію та ринкову економіку, який Україна обрали," - сказав Коваль.

Він закликав бізнес співпрацювати у пошуку об'єктів для приватизації. "Звертаємося до вас з проханням стати амбасадорами у пошуку об'єктів для приватизації. Багато населених пунктів мають об'єкти, які не використовуються протягом 10-15 років. Звертайтеся до Фонду з пропозиціями щодо приватизації. Зробимо все можливе, щоб шлях до прозорого аукціону був найкоротшим," - заявив голова ФДМ.

Як повідомлялося, всі учасники злочинної організації, включаючи колишнього голову Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, отримали нові підозри. Тепер їх також підозрюють у легалізації злочинних доходів на суму понад 10 млрд грн.

21 листопада Верховна Рада призначила нового керівника Фонду державного майна України.