Франція оголосила найвищий рівень терористичної небезпеки

Франція підвищила рівень терористичної загрози після стрілянини біля Москви

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь повідомив про підвищення рівня терористичної загрози в країні до найвищого після стрілянини, яка сталася у концертному залі поблизу Москви. Рішення було ухвалене на засіданні Ради національної безпеки та оборони за ініціативи президента Еммануеля Макрона. Загрозу також стало нібито нависати над самою Францією, тому в країні було оголошено надзвичайну ситуацію. За словами Атталя, "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад у Москві, тому Франція вирішила підвищити рівень терористичної загрози до максимального рівня.

Це вже не перший раз, коли Франція підвищує рівень загрози до найвищого. Востаннє це сталося в жовтні минулого року після нападу на Ізраїль, організованого бойовиками ХАМАС. Зараз ми бачимо подібну реакцію внаслідок стрілянини біля Москви, що свідчить про серйозність ситуації і загрозу для безпеки Франції.

Цитати:

"Із огляду на загрози, які стоять над нашою країною та на те, що 'Ісламська держава' взяла на себе відповідальність за напад у Москві, ми вирішили підвищити рівень терористичної загрози до найвищого рівня: надзвичайна ситуація" - Габріель Атталь.

Нагадаємо, що затримано 11 осіб, у тому числі чотирьох терористів, які, ймовірно, брали участь у плануванні та організації теракту у "Крокус Сіті Холі". Суд також обрав запобіжний захід для чотирьох затриманих чоловіків. Нагадаємо, що стрілянина почалася у концертному залі під Москвою, де збройні особи відкрили вогонь з автоматичної зброї. Зараз досі йде розслідування, і "Ісламська держава" бере на себе відповідальність за цей теракт.

Читайте також:

  • Хто стоїть за терактом у підмосковному "Крокусі"? Версія світової преси
  • Росія не заслуговує на образ країни-жертви. Чому це треба пояснювати Заходу?
  • Теракт у Росії. Хто замовник та які будуть наслідки?
  • Чому ІДІЛ так ненавидить Росію