«Адвокат російських злочинців». Лубінець розкритикував федерацію Червоного Хреста

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець висловив незадоволення стосовно дій Міжнародного фонду Червоного Хреста (МФЧХ), який, за його словами, виправдовує незаконні дії російського Червоного Хреста, які порушують міжнародні стандарти. Він оголосив свою позицію у Telegram.

Дмитро Лубінець звернувся до МФЧХ після заяв працівників російського Червоного Хреста та інформації про зв'язок його очільника з російською "патріотичною організацією". Відповідь МФЧХ на його звернення була опублікована на їхньому веб-сайті, де було проаналізовано дії російського Червоного Хреста.

За словами МФЧХ, російський Червоний Хрест не має жодної присутності в окупованих Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях, додавши, що вони не згадують нічого про діяльність РЧХ на території Криму.

Додатково, Дмитро Лубінець зазначив, що російський Червоний Хрест викрав майно національного Товариства Червоного Хреста України у Криму, і вимагає засудження цих дій. Він також зазначив, що федерація повинна врахувати факти, що РЧХ збирав кошти для військовослужбовців РФ та мобілізованих осіб, а також підтримував кампанії мобілізації для війни в Україні.

Дмитро Лубінець заявив, що реакція МФЧХ є спробою врятувати ім'я та репутацію російського Червоного Хреста та свідчить про безсилля і застарілість системи. Він також повідомив, що група федерації буде проводити перевірку дій РЧХ протягом наступних 4-х місяців.

Деякі факти:

  • МФЧХ виправдовує дії російського Червоного Хреста, які порушують міжнародні стандарти.
  • Російський Червоний Хрест у викрав майно українського Товариства Червоного Хреста у Криму.
  • МФЧХ створює враження безсилля та застарілості системи.