Генпродюсеру окупаційної ТРК «Крим» повідомлено про підозру

Генпродюсеру окупаційної ТРК «Крим» повідомлено про підозру

Служба безпеки зібрала доказову базу проти Олега Крючкова, генерального продюсера телерадіокомпанії "Крим" у Сімферополі. Ця компанія є одним з основних поширювачів проросійської пропаганди на окупованому півострові Крим. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

В ефірах ворожих інформресурсів регулярно поширюють фейки про війну Росії проти України та виправдовують воєнні злочини росіян

Зазначається, що весною 2022 року Крючков організував трансляцію телерадіокомпанії на окупованій території.

Крючков також є радником Аксьонова і входить до складу колегії "міністерства внутрішньої політики, інформації та зв'язку Республіки Крим".

За даними слідства, Крючкова призначили генпродюсером ТРК ще до вторгнення Росії на окупований Сімферополь. До цього він працював власкором на "НТВ".

За допомогою Аксьонова Крючков зайняв впливову позицію в реалізації російської інформаційної політики в Криму. Він також активно заохочує окупацію всієї території України через свої соцмережеві акаунти.

На основі зібраних доказів СБУ повідомила Крючкову про підозру у колабораційній діяльності, пропаганді війни та виправдовуванні агресії РФ проти України.

Оскільки Крючков переховується на окупованій території Криму, проводяться заходи для його притягнення до відповідальності за злочини.

Раніше повідомлялося, що чиновника затримали за підозрою у співробітництві з ФСБ.

Читайте також: