Генштаб розповів про обстановку на фронті: де відбили атаки росіян і де просуваємося

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському.

Завдають російським окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Лиманському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках українські воїни відбили атаки росіян.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області.

Протягом доби українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки і чотири - по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки і 20 артилерійських засобів ворога.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Росіяни завдали три ракетних і 80 авіаційних ударів, здійснили 28 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

"Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною", - пише Генштаб.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили близько 10 атак ворога в районі Макіївки Луганської області.

На Авдіївському - відбили всі атаки ворога в районі Первомайського на Донеччині.

На Мар'їнському напрямку успішно відбили 10 атак в районі Мар'їнки Донецької області та атаку ворога в районі Красногорівки.

На Сіверському і Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах. Росіяни обстрілювали населені пункти з території РФ, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

Українські військові не допустили втрати жодної позиції. На деяких напрямках, незважаючи на шалений опір ворога, продовжуємо рухатися вперед, сказав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За 587 днів українські воїни знищили понад 279 440 окупантів, 9008 броньованих машин ворога, 20 кораблів і катерів, 4732 танка, 316 гелікоптерів, 316 літаків і підводний човен.