Голова ФБР розповів про загрозу російських шпигунів у США

Крістофер Рей, директор Федерального бюро розслідувань (ФБР), проголосив перед Юридичним комітетом Сенату з метою закликати законодавців продовжити повноваження виконавчої влади щодо проведення стеження за кордоном США без отримання ордеру. Він вважає, що відмова від таких повноважень є небезпечна через загрози з боку Росії та інших країн. Інформацію опублікував The Hill.

За словами Крістофера Рея, в США працює велика кількість російських шпигунів. Він стверджує, що "присутність російської розвідки в Сполучених Штатах все ще є надто великою" і ФБР намагається боротися з цим питанням. Директор ФБР також зазначив, що Москва має одну з найсучасніших кіберпрограм, яку використовує проти США та їх союзників. Росія також захищає кіберзлочинців, які атакують Штати та їх союзників.

Крістофер Рей зазначив, що США досягли успіхів у цьому напрямку, але російські загрози є великим викликом для країни. Він наголосив на тому, що ситуація в Україні є ще одним прикладом інтересів Росії, які потрібно враховувати. Для забезпечення національної безпеки США широкі повноваження ФБР щодо спостереження є життєво важливими.

Крістофер Рей підтвердив, що ФБР виконує свої повноваження, реагуючи на критику та проводячи реформи, щоб відповідати вимогам громадян. У цьому відношенні ФБР використовує соцмережі, зокрема Facebook та Twitter, для мобілізації громадян, збору розвідданих та протидії злочинному режиму Путіна.