Україна створить 10 нових бригад для протидії російському наступу, - Павлюк

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк в інтерв'ю The Economist повідомив про плани створення 10 нових бригад для підготовки до можливого наступу Росії. Деяка частина цих сил буде призначена для захисту Києва.

"Захист Києва залишається одним з наших основних завдань, незважаючи на важку ситуацію на сході. Київ є серцем України, і ми розуміємо, що оборона столиці відіграє ключову роль у майбутньому", - підкреслив Павлюк.

Генерал зауважив, що Україна потребує в першу чергу техніки, а не людських ресурсів, особливо бракує артилерії і бронетехніки. Він сподівається на підтримку Заходу щодо цього питання.

За словами Павлюка, російська армія вже не здатна реалізувати широкомасштабні наступи на кількох фронтах, вона витрачає ракети відразу після виробництва, а не з запасів. Згідно з офіційними даними України, втрати Росії складають понад 400 000 осіб, які загинули, перебувають у полоні або отримали поранення.

Командувач Сухопутних військ вважає, що в питаннях мобілізації кожен чиновник має показати лідерство, а громадяни повинні "подолати паніку" і відгукнутися на заклик до боротьби, як це роблять в Ізраїлі: "Незважаючи на важкість ситуації, у нас немає альтернативи".

Ми також повідомляли про те, що командувач Сухопутних військ Павлюк розповів, коли може настати розбіжність у війні.