Будуть перевірки: поліція попередила українців про небезпеку

Міліція забезпечує порядок біля цвинтарів під час поминальних днів

З 12 по 15 травня, під час поминальних днів, поліцейські будуть чергувати біля цвинтарів в Україні. Загалом, близько 12 тисяч правоохоронців будуть забезпечувати порядок.

Про це повідомила Юлія Гірдвіліс, заступник начальника Департаменту комунікацій Нацполіції, в ефірі телемарафону.

За даними Головних управлінь Нацполіції, поминальні заходи відбудуться на понад 9 000 цвинтарях по всіх регіонах.

Відповідно, у ці дні буде посилено варіант несення служби поблизу цвинтарів. Правоохоронці у складі понад 12 тисяч забезпечуватимуть правопорядок. Окремо хочемо відзначити, що відвідувати ці цвинтарі чи ні - це вибір кожного. Але ми повинні розуміти, що це відкрита місцевість. Це підвищений ризик.

Українців закликають бути обережними на цвинтарях, обмежити час перебування, а також пам'ятати, що в деяких регіонах діє заборона на відвідування кладовищ, наприклад, в Житомирській, Донецькій, Херсонській та Харківській областях. У інших регіонах, таких як Чернігівська область, визначено безпечні місця, куди можна прийти.

Причина обмежень на деяких цвинтарях пов'язана з мінною небезпекою, тому ще не всі роботи з розмінування на деокупованих територіях завершено. Також закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і відразу покидати місця скупчення людей.

У разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно негайно повідомляти профільні служби або звертатися до поліції, які будуть знаходитися біля цвинтаря. Поліція буде реагувати на підозрілі особи та звернення громадян. Головне завдання - запобігти порушенням правопорядку та провокаціям.

Необхідно пам'ятати про небезпеку і дотримуватися встановлених обмежень.