Голова СБУ в новорічному привітанні розкрив секрет дрона, що вразив Кримський міст

Очільник СБУ, генерал Василь Малюк, повідомив про важливість ментального зв'язку між українськими воїнами різних поколінь у боротьбі з ворогом. В його новорічному привітанні він наголосив, що 2023 рік буде ще однією героїчною сторінкою українського народу.

Генерал підкреслив, що український народ віддає своє життя за свою землю, яку захищали козацькі пращури. Воля і свобода завжди були вищою цінністю для українців.

“Ми міцно стоїмо на своїй землі. За неї віддають життя кращі сини і доньки України. Так само її захищали наші славетні козацькі пращури. Тому що воля і свобода завжди були найвищою цінністю для українців“, – сказав Малюк.

За його словами, ментальний зв'язок між воїнами різних поколінь є актуальним і досі, сприяючи в боротьбі з ворогом.

Малюк зазначив, що морські дрони “Sea Baby”, які СБУ використовує, створені за прототипом козацької чайки. Голова СБУ наголосив на тому, що спецслужба постійно шукає нові технологічні рішення, щоб подавати ворогу більше сюрпризів, і що вони успішно виконали численні спецоперації на суші й на морі.

“Ми працюємо разом із побратимами з Сил оборони у найгарячіших точках війни – від Херсонщини до Донеччини. Наші дрони випалюють вщент російську техніку. Снайпери дістають цілі на рекордній відстані. Контррозвідка та військова контррозвідка затримують зрадників і колаборантів, щоб очистити п’яту колону всередині країни. Кіберфахівці відбивають тисячі російських кібератак, захищаючи критичну інфраструктуру. А слідчі СБУ якісно документують всі воєнні злочини армії РФ. Це наш щоденний внесок у Перемогу!” – розповів Малюк.

Голова СБУ наголосив, що українці точно знають, за що вони воюють і чого захищають.

Він привітав українські родини з новим роком, бажаючи їм злагоди, щастя і добробуту.

“З новими роком!”, – привітав Малюк.

Було також повідомлено про те, що морські дрони “Sea Baby”, за словами Малюка, використовуються українськими спецслужбами для атак на Кримський міст та інші ворожі об'єкти, і це багатоцільова платформа, яка ефективно використовується.

Спецслужби планують активізувати розвідувальні операції та провести диверсійні удари на території Росії, щоб наблизитися до Кремля.