Головні рабини України просять змінити запобіжний захід для Коломойського

Головні рабини України просять змінити запобіжний захід Ігорю Коломойському

Згідно з зверненням 23 головних рабинів, яке надіслано генеральному прокурору Андрію Костіну, вони просять розглянути можливість зміни запобіжного заходу, який накладений на Ігоря Коломойського. Запобіжний захід, пов'язаний з триманням під вартою, вони вважають необґрунтованим і несправедливим. Рабини звертають увагу на те, що бізнесмену скоро виповниться 61 рік і він має проблеми зі здоров'ям.

Також у зверненні рабини зауважують, що Ігоря Коломойського не підозрюють у вчиненні злочинів проти національної безпеки або у причетності до насильницьких злочинів. Вони вважають, що перебування його під вартою є несправедливим, враховуючи ці факти.

22 вересня Київський апеляційний суд відхилив апеляцію Ігоря Коломойського щодо запобіжного заходу. У суді його підтримували працівники телеканалу "1+1", ведучі Наталія Мосейчук та Юрій Горбунов, а також колишній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Також на суд прийшли народний депутат Олександр Дубінський, телеведучі Алла Мазур та Ігор Циганик, а також журналіст "1+1" Олександр Загородній.