Google Discovery «опустило» путінських пропагандистів

Проагандистські видання "Комсомольська правда" і "Царьград" більше не отримують мільйони переходів з рекомендаційної системи Google Discovery. У жовтні Центр стратегічних комунікацій зазначав, як Discovery підтримує телеканал "Царьград".

Однак з того часу сталося багато змін.

За даними LiveInternet, кількість переходів на сайт "Комсомольської правди" значно знизилася з 15 млн на тиждень з 30 жовтня по 5 листопада - до 72 тисяч на тиждень з 13 по 19 листопада. Кількість переходів на "Царьград" зменшилася з 2,2 млн на тиждень з 30 жовтня по 5 листопада - до 13,7 тисяч на тиждень з 13 по 19 листопада.

Це повело до втрати першого місця в категорії "Новини та ЗМІ" в рейтингу сервісу LiveInternet для "Комсомольської правди" (у цьому рейтингу представлені багато російських ЗМІ, включаючи багато федеральних медіа, контрольованих владою). Зараз "Комсомольська правда" займає лише п'яте місце за накопиченою за місяць аудиторією.

Проте не всі пропагандистські видання припинили отримувати трафік з Google Discovery. Сервіс все ще рекомендує статті Life.ru. За даними LiveInternet, цей сайт навіть увійшов до десятки ресурсів, які отримали найбільше трафіку з Discovery минулого тижня.

Отже, з виданнями "Комсомольська правда" і "Царьград" Google Discovery поступово справляється. Час звернутися до Life.ru