Громадянин Казахстану через вигуки «Слава Україні» опинився у СІЗО

Громадянин Казахстану через вигуки «Слава Україні» опинився у СІЗО

На 13 діб у Казахстанця арештували за вигукування "Слава Україні" в поліції

Міський суд Свердловської області вирішив арештувати громадянина Казахстану Андрія Хохлова на 13 діб. Причиною стали його вигуки відомої фрази "Слава Україні" в відділі поліції. Ця інформація стала відомою завдяки опублікованій постанові суду на їхньому офіційному сайті та зауваженням "Медіазони".

Інцидент стався 4 червня, коли Хохлова затримали на вулиці через його непристойну поведінку. Після приведення до поліцейського відділку, чоловік почав махати руками та кричати відому фразу. Силовикам не сподобалось таке його поводження.

Поліцейські склали на Хохлова протоколи про хуліганство та демонстрацію екстремістської символіки через вигуки "Слава Україні". Навіть суд визнав цю фразу, вжиту Хохловим, атрибутикою організацій УНА-УНСО та "Правого сектору".

Наступного дня після затримання, Хохлова засудили за обома статтями. За першу йому наклали штраф у розмірі 500 рублів, а за другу - адміністративний арешт на 13 діб. Сам Андрій зізнав свою провину та виразив каяття. Він пояснив свої дії тим, що перебував у стані алкогольного сп'яніння під час вигукування в поліції.

Нагадаємо, що недавно російський спецназ вбив шістьох в'язнів Ростовського СІЗО, які утримували в заручниках своїх охоронців. Інцидент стався 16 червня, спричинивши підняття тривоги серед всього особового складу МВС та росгвардії.

Читайте також: