Хакери злили у мережу цікаві дані провайдера, який обслуговує російських силовиків

Міжнародне хакерське угруповання контролювало сервери провайдера «Теле-Центр»

Head Mare - це міжнародне хакерське угруповання, яке протягом більше року змогло здобути контроль над серверами провайдера «Теле-Центр». Цей провайдер обслуговує військові частини РФ, знаходячи на Кубані. У повідомленні в мережі Х хакери наголошують, що серед клієнтів – військова частина та силові структури.

Військова частина 61661 – один з абонентів провайдера «Теле-Центр»

Хакери повідомили, що серед абонентів провайдера «Теле-Центр» виявилася військова частина 61661. Вони також оприлюднили отримані матеріали, до яких вони отримали доступ. Серед цих матеріалів є договори, які провайдер укладає з «РосКомНадзор». Ці договори стосуються стеження за особистим трафіком російських користувачів.

Службові системи залізниць та «Роснефть» були зламані хакерами

Відомо, що хакери з угруповання Head Mare також зламали службову систему, яка обслуговує російські залізниці (РЖД) та компанію «Роснефть». У процесі зламу були виявлені паролі та службова документація. Крім того, ця міжнародна хакерська група отримала доступ до внутрішніх серверів російської компанії «Галактика ЕАМ» та розмістила викрадені дані у відкритий доступ. 

Українські хакери атакували «Москоллектор»

Зазначимо також, що українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру компанії «Москоллектор». Ця компанія має відповідальність за експлуатацію підземних водопровідних труб, кабелів зв’язку, силових кабелів та тепломереж в Москві. Наразі робота цієї критичної інфраструктури повністю заблокована, що означає, що компанія не зможе реагувати на аварії та надзвичайні події. Відновлення функціонування Москоллектора, ймовірно, займе від 15 до 30 діб.