Головна

Хакери злили у мережу цікаві дані провайдера, який обслуговує російських силовиків

У картинці зображено хакерів, які отримують дані про російських силовиків

Міжнародне хакерське угруповання контролювало сервери провайдера «Теле-Центр»

Head Mare - це міжнародне хакерське угруповання, яке протягом більше року змогло здобути контроль над серверами провайдера «Теле-Центр». Цей провайдер обслуговує військові частини РФ, знаходячи на Кубані. У повідомленні в мережі Х хакери наголошують, що серед клієнтів – військова частина та силові структури.

Військова частина 61661 – один з абонентів провайдера «Теле-Центр»

Хакери повідомили, що серед абонентів провайдера «Теле-Центр» виявилася військова частина 61661. Вони також оприлюднили отримані матеріали, до яких вони отримали доступ. Серед цих матеріалів є договори, які провайдер укладає з «РосКомНадзор». Ці договори стосуються стеження за особистим трафіком російських користувачів.

Службові системи залізниць та «Роснефть» були зламані хакерами

Відомо, що хакери з угруповання Head Mare також зламали службову систему, яка обслуговує російські залізниці (РЖД) та компанію «Роснефть». У процесі зламу були виявлені паролі та службова документація. Крім того, ця міжнародна хакерська група отримала доступ до внутрішніх серверів російської компанії «Галактика ЕАМ» та розмістила викрадені дані у відкритий доступ. 

Українські хакери атакували «Москоллектор»

Зазначимо також, що українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру компанії «Москоллектор». Ця компанія має відповідальність за експлуатацію підземних водопровідних труб, кабелів зв’язку, силових кабелів та тепломереж в Москві. Наразі робота цієї критичної інфраструктури повністю заблокована, що означає, що компанія не зможе реагувати на аварії та надзвичайні події. Відновлення функціонування Москоллектора, ймовірно, займе від 15 до 30 діб.

Читайте також: