ХАМАС пообіцяв звільнити заручників-росіян, бо «поважає Путіна»

ХАМАС, терористична організація, планує звільнити російських громадян, які є заручниками, як випромінювання вдячності президенту Росії, Володимиру Путіну. Член політбюро руху, Муса Абу Марзук, зробив заяву про це.

Він написав у соцмережі, що вони ще не звільнили жодного ізраїльського чоловіка, який перебуває в Газі, за винятком росіянина Рона Кривого, якого вони звільнили як випромінювання вдячності до Путіна. Він також сказав, що сьогодні звільнять кілька інших російських громадян, які не входять до угоди про перемир'я. 

У жовтні делегація ХАМАС провела перемовини в Москві з членом політбюро, Мусою Абу Марзуком. Абу Марзук заявив, що Росія є дружньою країною, з якою рух готовий консультуватися зі різних питань. Він також підтвердив, що ХАМАС планує звільнити всіх цивільних заручників та іноземних утримуваних осіб, які не є громадянами Ізраїлю. 

Нагадаємо, що 26 листопада ХАМАС звільнив заручника з російським громадянством як випромінювання вдячності Росії за їхню підтримку палестинської справи. Цю інформацію повідомили в The Times of Israel. 

Директор регіонального управління оперативної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста на Близькому та Середньому Сході, Фабриціо Карбоні, повідомив, що заручники ХАМАС знаходяться в Секторі Гази на полі бою. Це ускладнює роботу організації в цьому районі. Він також висловив сум за те, що ХАМАС відмовив Червоному Хресту у відвідуванні ізраїльських заручників, а Ізраїль не надав доступ до палестинських ув'язнених. Представник Міжнародного комітету Червоного Хреста підкреслив, що їхня організація продовжує вести переговори з ізраїльськими офіційними особами.