ХАМАС відпустив з полону двох ізраїльтянок і готується звільнити ще 50 заручників - ЗМІ

ХАМАС звільнив двох ізраїльтянок, але їхні чоловіки залишаються в полоні

Хамас заявив, що звільнив двох 80-річних ізраїльтянок з полону. Однак, їхні чоловіки, яким за 80 років, залишаються у полоні терористів.

За повідомленням РБК-Україна з посиланням на іноземні медіа, терористи стверджують, що звільнення стало можливим з "гуманітарних причин".

Згідно з інформацією ЗМІ, звільнення заручників стало результатом активної роботи Єгипту та Катару.

Представник збройного крила Хамасу, Абу Обейди, заявив, що звільнення жінок вдалося отримати навіть попри відмову сил супротивника прийняти їх ще з минулої п'ятниці та ігнорування питання про заручників.

Хамас готується звільнити ще заручників під опікою Червоного Хреста

Згідно з інформацією з ізраїльського порталу i24news, Хамас планує передати близько 50 заручників з подвійним громадянством Червоному Хресту протягом наступних годин. Угода про їх звільнення виробляється за посередництва Катару, а представники Червоного Хреста вже вирушили до місця, де тримаються заручники, на півдні Сектора Гази.

Варто зазначити, що Ізраїль не буде офіційною стороною в цих переговорах. У той же час, військові сили Ізраїлю (ЦАХАЛ) не здійснювали авіаударів по Сектору Гази в останні години, проводячи це для забезпечення безпеки членам Червоного Хреста.

Кількість заручників, утримуваних Хамасом, досягла 212 осіб

За даними офіційного представника Ізраїльських Збройних Сил, Даніеля Хагарі, кількість підтверджених заручників, яких утримують бойовики Хамасу в Секторі Гази, наразі становить 212 осіб. Це число може збільшитися, оскільки ізраїльська влада продовжує вивчати дані про зниклих громадян.

Ізраїль заявив, що якщо Хамас звільнить усіх заручників та безумовно здадеться, то наземної операції в Секторі Гази не буде. Міжнародний речник Ізраїльських Збройних Сил, Джонатан Конрікус, наголосив на необхідності виходу бойовиків зі своїх укриттів, де вони "приховуються під цивільним населенням Ізраїлю".