Херсон пережив ще одну неспокійну ніч: від обстрілів є загиблі й поранені

Російські окупанти атакували Херсон

Учора ввечері російські окупанти розпочали атаку на місто Херсон. Мешканці провели ночі під обстрілами, двоє людей загинули, а вісім отримали поранення. Про це заявила речниця Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

За її словами, ворог посилює свої артилерійські обстріли на Херсон. Протягом минулої доби місто було атаковане більше двадцяти разів, при чому обстріли відбувалися як вдень, так і вночі. Гуменюк підкреслила, що це свідчить про спроби ворога тиснути на місцевих мешканців, які вірять в перемогу Сил оборони.

На жаль, ніч минула дуже неспокійно. Ворог нарощує артилерійський вплив, зокрема на Херсон. Понад півтора десятки разів він був обстріляний протягом минулої бойової доби, фактично порівну обстрілювався і вдень, і вночі – сім обстрілів вдень і вісім уночі. Це говорить про те, що ворог намагається тиснути на місцевих, на населення, яке залишається незламним і вірить Силам оборони.

Також було зафіксовано потужний ракетний удар по Херсону. Унаслідок цього була пошкоджена лікарня та житлові квартали і соціальна інфраструктура. Також сталося загоряння газу через пошкодження об'єкта критичної інфраструктури. Гуменюк зазначила, що пожежу швидко загасили.

Усі ці наслідки оперативно ліквідовували вогнеборці, рятувальники працювали цілу ніч. На жаль, дві людини загинули, вісім отримали поранення. Дані ще уточнюються.

За останніми повідомленнями, атаки на Херсон тривають вже другий день. В результаті одного з обстрілів постраждала 15-річна дитина. Раніше також повідомлялося про вбивство підлітка на окупованій території Херсонської області.

Не варто забувати, що вже триває 669-й день повномасштабної війни Росії проти України, під час якої відбулося вже більше 80 бойових зіткнень.