Ходжес пояснив, чому його прогноз щодо звільнення Криму не справдився

Екскомандувач збройних сил США Бен Ходжес пояснив, чому його прогноз про входження українських військ до Криму улітку 2023 року не здійснився. Він вважав, що союзники будуть надавати більш активну допомогу Україні. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Суспільний".

За словами Ходжеса, він сподівався, що Німеччина і США приймуть рішення щодо цього питання раніше, щоби продемонструвати, що Україна не тільки виживає, але й може перемогти Росію.

Проте, він підкреслює, що якщо б було прийняте політичне рішення, США б надали необхідну підтримку. Адміністрація прийшла до висновку, що перемога України є в наших інтересах.

Однак, він визнає, що наразі процес прийняття рішень відбувається дуже повільно, і підтримка надається з запізненням. "Тому моя помилка полягала в оцінці дій адміністрації США та німецького уряду, в яку я думав, що вони будуть рухатися швидше", - додав він.

Раніше екскомандувач армії США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес, роз'яснив, чому Захід так хвилюється через можливий розпад Росії.

Крім того, Ходжес заявив, що закінчення війни РФ проти України можна значно прискорити, якщо США та Європа нададуть ЗСУ необхідну кількість зброї найшвидше.

Генерал Ходжес також перечислив три види зброї, яка є необхідною для перемоги України над РФ.