Хто затягує заборону Московської церкви? Рух «Чесно» назвав депутатів

Проросійські депутати подали понад 1200 правок до урядового законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов'язаних з РФ. Зауваження в основному складаються з "поправкового спаму", який створили нардепи Е. Шевченко, А. Дмитрук і представники фракції "Слуга народу". Деякі правки були також подані Главою комітету М. Потураєвим і лідером депутатської групи ПЗЖМ Ю. Бойко.

М. Потураєв зазначив, що намагання нардепів сповільнити підготовку законопроєкту до другого читання не завадять роботі комітету. Він також планує винести текст проєкту на розгляд до середини грудня.

Член комітету В. Вʼятрович заявив, що метою комітету є зробити законопроєкт дієвим, і наголосив на важливості політичної волі керівництва парламенту та позиції монобільшості при ухваленні закону. В. Вʼятрович закликав громадськість продовжувати контролювати цю тему.

У першому читанні за законопроєктом проголосувало 267 нардепів, головними противниками закону були нардепи з груп ПЗЖМ і "Відновлення України", а також мажоритарний депутат Д. Шпенов.

Читайте також:

  • Заборона Московської церкви: хто за і хто проти? Списки депутатів публікуються уперше
  • «Правда» про Українську церкву. Якою вона є за гроші Новинського?