Україна відкриє ще один табір для російських полонених

Україна відкриє ще один табір для російських полонених

Ухвалено рішення відкрити додатковий табір для російських військовополонених в Україні

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що ворог зазнає значних втрат на Харківському напрямку. Тому ГУР звертається до російських окупантів, які перебувають там, з закликом здатися в полон або перейти на бік Сил безпеки та оборони України.

«Враховуючи втрати ворога в живій силі і техніці, я хотів би звернутися до російських окупантів, російських військовослужбовців, зокрема ленінградського та московського військових округів – саме вони зараз перебувають на Харківському напрямку: щодо можливості здачі в полон», – заявив Юсов.

Андрій Юсов наголосив, що Україна гарантує дотримання Женевської конвенції та міжнародного гуманітарного права для російських військовослужбовців. Він також зазначив, що здача в полон або перехід на бік України є розумною альтернативою для російських окупантів.

З метою врахування масштабу ситуації та майбутніх втрат російських угруповань, було прийнято рішення відкрити додатковий табір для російських полонених в Україні.

Витрати на утримання російських військовополонених можуть здійснюватися за рахунок коштів резервного фонду держбюджету. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Також було виділено кошти на ремонт одного з таборів для утримання полонених росіян.

Україна створила другий табір для тримання російських військовополонених, який діє на базі державної установи «Могилів-Подільська виправна колонія (№ 114)» у Вінницькій області.

Додаткова інформація:

  • Обличчя ворога. Розмови віч-на-віч
  • «Навіщо на полонених окупантів тратити стільки грошей?» Відповідає заступниця міністра юстиції
  • «Російські солдати зрозуміли: їм пощастило». Як облаштовано український табір для полонених

Читайте також: