Хто зібрав найбільше донатів в Україні. Сума вас вразить

Три найбільші українські фонди допомоги армії - United24, "Повернись живим" і Фонд Притули - за дев'ять місяців цього року зібрали загалом понад 12,5 млрд грн.

За даними звіту "Опендатабот", United24, "Повернись живим" і Фонд Притули найактивніше збирали кошти для армії. United24 з травня 2023 року розпочала збір коштів на нові гуманітарні напрями, що робить їх лідером за обсягом залучених коштів. Фонд "Повернись живим" побив рекорд у серпні, отримавши найбільшу суму донатів за останні півтора року. А фонд Сергія Притули посідає третє місце зі зібраними 1,5 млрд грн.

Найбільше коштів (7,94 млрд грн) зібрала United24 з січня по вересень 2023-го, що становить 63% від загальної суми. Фонд "Повернись живим" зібрав понад 3 млрд грн, а Фонд Притули - 1,5 млрд грн.

  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За період з січня по вересень 2023-го найбільше грошей (7,06 млрд грн) було пожертвовано на потреби армії. United24 з травня розпочала збір коштів на два нових напрями - гуманітарне розмінування і потреби освіти і науки, зібравши за п'ять місяців 31 млн грн і 76 млн грн відповідно.

Фонд "Повернись живим" побив рекорд у серпні, коли надійшло пів мільярда гривень, що є найкращим показником за останні півтора року.

Фонд Сергія Притули зібрав майже рекордну суму донатів - 243 млн гривень у липні. Це було пов'язано із проведенням мегазбору на закупівлю безпілотних літальних апаратів.

  • У жовтні волонтери Сергій Притула, Сергій Стерненко і блогер Ігор Лаченков оголосили мегазбір на 100 далекобійних безпілотників.

За шість днів вони зібрали понад 177 млн грн.

Згідно з соціологами, 95,8% українців довіряють Збройним силам України. Також високий рівень довіри мають волонтерські організації.