Ідеальний десерт під час блекаутів: запишіть рецепт "Наполеона" без випікання

Класичний торт "Наполеон" можна приготувати без випікання коржів.

Їх можна замінити печивом з листкового тіста "Вушка", які продають у магазині на вагу. Беріть підсмажені, вони смачніші.

Це ідеальний рецепт на час блекаутів, коли вимикатимуть світло. Такий торт можна приготувати всього за 15 хвилин. А щоб добре був просочений, розрізати бажано вже наступного дня.

Gazeta.ua розповість, як приготувати неймовірно смачний десерт у випадку відключень електроенергії або якщо немає духовки.

Торта "Наполеон" з печивом "Вушка" Інгредієнти

1 кг печива "Вушка";

1,5 л. молока;

250 г цукру;

6 ст. л. борошна;

4-5 яєць;

ванільний цукор - 1 пакетик

Як приготувати

У невеликій ємності яйця збийте з цукром та ванільним цукром. Додайте борошно. Добре вимішайте, щоб вийшла однорідна суміш.

В цей час на плиту поставте гріти молоко у каструлі з товстим дном, щоб під час заварювання крему, він не підгорів. Інакше зіпсується смак усього торта. Доведіть молоко майже до кипіння, щоб не було пінки.

Половину молока цівкою влийте у яєчну суміш, постійно помішуючи.

Одразу яєчно-молочну суміш цівкою лийте у каструлю з молоком. При цьому швидко перемішуйте по дну, щоб не підгорів крем. За хвилину крем почне густіти. Зніміть з плити.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зазвичай торт перемащуємо охолодженим кремом. А вушка потрібно перемащувати гарячим.

Форму беріть краще роз'ємну. Коли у ній будете викладати торт, перший шар треба викласти печиво, кожне змочене у крем. Другий шар - уже не потрібно вмочувати у крем. Просто змащуйте кремом шарами.

Сформований торт полити кремом, який залишився. Як тільки торт охолоне, помістіть в холодильник на 12 годин для просочення.

Такий крем можна приготувати заздалегідь і тримати в холодильнику, на випадок вимкнення світла, якщо немає можливості перемастити гарячим.

Тртик можна зробити різної висоти. Якщо не хочете сильно високий візьміть неглибоку форму, якщо потрібен великий використовуйте форму відповідного розміру.

Багет чудово підходить для приготування закусок. Домашній м'який всередині та хрусткий ззовні багет справжня знахідка для господинь.

Для приготування такої випічки потрібно не так багато часу та ресурсів. Достатньо просто знати правильний рецепт.