Командир роти висловився про великий наступ Росії: чи готові в ЗСУ

Український командир роти ЗСУ, Дмитро Глущенко, розповів про майбутній наступ Росії у 2024 році та ситуацію на фронті. За його словами, українським військовим необхідно готуватися, зміцнювати позиції та збільшувати співвідношення втрат противника до своїх.

«Дайте нормальне повноцінне поповнення хоча б до 80%, реальне, не на папері. І дайте можливість... припустимо, ось я тримаю там певну ділянку, у мене рота, щоб я міг відділення або півтора відділення на місяць просто тупо виводити пацанів на ППД», - наголосив Глущенко.

Командир роти підкреслив, що важливо давати військовим можливість відпочивати через ротацію груп на місяць. Це допоможе військовослужбовцям відновитися, а військовій частині поповнити свої ряди та підготувати новачків для ефективної оборони та завдання шкоди противнику протягом наступних двох місяців.

Війна Росії проти України. ЗСУ

«Давати ось такий хоча б відпочинок у масштабах кожного батальйону, ось таку можливість, і не треба смикатися. Відпочили, поповнили людей, молодь підготували і знову вискочили на 2 місяці, пободалися, наклепали їм», - додав він, критикуючи практику «радянських ротацій», яка передбачає виведення цілої бригади та заміну на іншу.

Командир роти не вбачає серйозної кризи у ЗСУ, навіть з огляду на очікуваний наступ. Він заявив, що військові відпрацьовують на 150% і відчувають себе стійкими.

Для України перемога означає збереження державності.

Повне відео можна переглянути нижче.