Ілон Маск зустрінеться з президентом Ізраїлю – ЗМІ

Американський мільярдер Ілон Маск, якого звинувачують в антисемітизмі, зустрінеться з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом 27 листопада. Про це повідомляє Reuters.

Ілон Маск звинувачують у поширенні антиєврейської ненависті за допомогою своєї соціальної мережі X (колишній twitter). Під час зустрічі в Ізраїлі, він зустрінеться з ізраїльтянами, чиї родичі перебували в полоні ХАМАС в Секторі Гази.

Представники офісу ізраїльського лідера підкреслили, що під час зустрічі президент наголосить на потребі боротьби зі зростанням антисемітизму в Інтернеті.

Ізраїльський мовник Channel 12 повідомив, що Ілон Маск також збирається зустрітися з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху 27 листопада. З офісу глави уряду поки немає коментарів.

Візит власника соціальної мережі X співпадає зі чотириденним перемир'ям у війні Ізраїлю з палестинськими бойовиками ХАМАС у Газі, під час якого 40 із 240 заручників, утримуваних терористами, повернулись до Ізраїлю.

Нагадаємо, Ілон Маск опинився у середині антисемітського скандалу, в результаті якого кілька всесвітньо відомих компаній, таких як Disney, Apple та інші, припинили свою діяльність у соціальній мережі Twitter й перестали розміщувати рекламу на платформі.

Маск заявив, що він проти антисемітизму й проти всього, що "поширює ненависть і конфлікт", повторивши свої попередні заяви про те, що X не сприятиме посиленню ненависті.