ISW проаналізував «сигнали» Путіна про готовність зупинити війну

Путін намагається перешкодити військовій допомозі Заходу для України

Заяви російського президента Володимира Путіна про зацікавленість у припиненні вогню, насправді, спрямовані на те, щоб затримати і перешкодити подальшій військовій допомозі Заходу для України. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За думкою аналітиків, Путін не зацікавлений у закінченні війни, він хоче досягти повної перемоги Росії.

Кремль хоче ввести Захід у хибну гру

ISW спостерігав, як Кремль спробував ввести в оману західних політиків і змусити Україну вести переговори з Росією взимку 2022-2023 років.

Це робиться з метою перенаправити увагу Заходу на гіпотетичні переговори, щоб не дати Україні отримати достатньо озброєння перед її весняно-літнім контрнаступом.

Кремль, ймовірно, використовує приховані канали для досягнення цього ефекту під час обговорення надання додаткової військової допомоги Україні.

Заяви про готовність до перемир'я

Хоча Путін заявляє про намір продовжувати війну в Україні, він також виражає готовність до припинення вогню та переговорів через дипломатичні канали.

Вже з вересня минулого року Путін натякав на готовність до перемир'я, яке б зупинило бойові дії на поточних позиціях.

Раніше Путін цікавився угодою про припинення вогню після розгрому російської армії на північному сході України.

Фобії Кремля

Представник розвідки Міністерства оборони України, Вадим Скібіцький, зазначив, що дві ключові фобії Кремля - це зміна режиму в Москві та розпад країни на тлі контрольованої поліцейської держави.