Головна

Британський спецназ діє в Україні? Несподівана заява командувача військ США

Спецназ в Британії в Україні

Британські спецпризначенці діють в Україні - командувач спеціальних операцій США

Командувач спеціальних операцій США генерал Браян Фентон натякнув, що на території України діють британські спецпризначенці. Відповідні слова військового пролунали в інтерв'ю агентству Associated Press.

Американський генерал розповів про плани реструктуризації загонів "зелених беретів" на основі уроків, отриманих від британського спецназу в Україні. Війна, за його словами, стає більш високотехнологічною, тому може виникнути потреба у поповненні загонів кібер-експертами, пілотами військово-повітряних сил (ВПС) або криптологами.

“Ці ідеї виникли на основі уроків, винесених з досвіду, отриманого в Україні, в основному очима наших британських партнерів зі спеціальних операцій. Вони не лише зробили це у своїх формуваннях, але й дуже швидко зрозуміли, що їм потрібні інші елементи їхніх об'єднаних сил”, – повідомив Фентон.

За словами військового США, британські спецназівці потребували порад пілотів Королівських ВПС щодо експлуатації безпілотників та військово-морського персоналу, “щоб допомогти їм зрозуміти спосіб навігації корабля в Чорному морі”.

Згідно з виданням Business Insider, Міністерство оборони Британії відмовилося коментувати цю інформацію, посилаючись на давню політику урядів не коментувати спецзагони Великої Британії.

Британські спецзагони включають елітні підрозділи спеціальної авіаційної служби, спеціальної катерної служби, спеціального розвідувального полку, групи підтримки, полку зв’язку та об'єднаного авіаційного крила.

Крім того, українські командири раніше розповіли, що британський спецназ навчав українських новобранців роботі з британськими протитанковими ракетами NLAW.

“Усі знають, що в Україні є західні спецпідрозділи – вони просто не визнавали цього офіційно”, – сказав у лютому виданню Financial Times високопоставлений чиновник європейської оборони.

На території України вже присутні військові фахівці НАТО, проте українське військове і державне керівництво не зверталося до Альянсу з проханням направити війська НАТО в Україну.

Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск зазначив, що НАТО вже надає допомогу Україні, але не хоче втручатися безпосередньо в конфлікт через загрозу ядерної війни.

Читайте також:

- Введення військ країн НАТО в Україну – на користь чи навпаки?

- Солдати НАТО в Україні. Наскільки це реально

Читайте також: