ISW спрогнозував наслідки захоплення Часового Яру

Російські війська здійснили захоплення Часового Яру, що дозволить їм продовжити наступальні операції на міста, які становлять оборонний пояс України в Донецькій області. Про це свідчить звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначають, що російське наступництво на захід від Авдіївки може надати тактичні переваги. Захоплення Часового Яру відкриває російським військам перспективи для подальшого просування вперед.

Зазначається, що окупаційні війська залишаються досить віддаленими від своєї основної мети у місті Покровськ - близько 30 кілометрів і від великих сіл на сході від Покровська - 17 кілометрів.

Навіть якщо українські війська відступлять далі на захід через тактичні успіхи російських військ, ці успіхи на північний захід від Авдіївки найближчим часом, мабуть, не матимуть оперативного значення.

Тиск на Часів Яр від російських військ зросла. Вже з березня 2024 року російські війська активізували свої зусилля для захоплення міста, і те, що вони зараз знаходяться на східній околиці Часового Яру, свідчить про це.

"Російські війська, ймовірно, намагаються захопити якомога більше території до прибуття американської безпекової допомоги. Ця зброя значно покращить обороноздатність України в найближчі тижні, і російське військове командування може активізувати наступальні операції на північний захід від Авдіївки, оскільки ця територія надає більше можливостей для швидкого досягнення тактичних успіхів, незважаючи на відносну оперативну незначущість цих успіхів" - повідомляється в звіті.

Слід зазначити, що Часів Яр є стратегічно важливою територією, розташованою на пагорбі над Бахмутом. Поки українські війська очікують на допомогу від союзників, російські сили знищують будь-яке укриття і використовують безпілотники зі вибухівкою проти рухомих цілей. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте також:

  • Бій за Часів Яр. Противник шукає шляхи прориву
  • Глава Часового Яру: Тактика ворога - стирання з лиця землі. Так було з Бахмутом і Авдіївкою
  • ISW: РФ не зможе швидко захопити Часів Яр, поки українські війська мають необхідну техніку