Ізраїль вдарив по табору біженців в Секторі Гази: стверджують, що там були десятки терористів

Сили оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) напали на табір біженців "Джабалія" в Газі 31 жовтня.

ЦАХАЛ повідомляє, що атака була спрямована проти терористів і їх інфраструктури, яка перебувала під контролем центрального батальйону "Джабалія" і використовувала цивільні будівлі в місті Газа.

Під час атаки був убитий командир центрального батальйону ХАМАС "Джабалія" Ібрагім Біарі, а також багато інших терористів ХАМАС.

Атака завдала шкоди командуванню й контролю ХАМАС у цьому районі і обмежила його здатність до нападів на солдатів ЦАХАЛ. Удар також зруйнував підземну терористичну інфраструктуру, розташовану під будівлями, яку використовували терористи.

На пресконференції прессекретар ЦАХАЛ Даніель Хагарі підтвердив атаку на табір біженців "Джабалія" і пояснив, що ХАМАС надалі використовує цивільне населення як щит злочинним і жорстоким способом.

Закликом ЦАХАЛ є прямування людей на південь, аби уникнути небезпеки.

Очевидці і медики з Гази стверджують, що удар Ізраїлю по табору "Джабалія" призвів до катастрофічних наслідків і забрав життя багатьох людей. Один з очевидців описує "сім-вісім величезних дірок, заповнених трупами, і уламки тіл усюди".

Речник ЦАХАЛ Річард Хехт називає загибель цивільних у таборі "трагедією війни" і закликає людей переселитися на південь, щоб уникнути небезпеки.

На знімках, поширених МОЗ Палестини та медіа, видно великий кратер серед руїн і пошкоджених будівель.

Інформація від МОЗ Палестини та ЗМІ свідчить про десятки загиблих.

Табір "Джабалія" є найбільшим на території сектору Гази зареєстрованим табором біженців. В ньому проживає близько 116 тис. осіб. Європейський канал вказує на три школи під управлінням ООН, що перетворилися на прихистки для сотень переміщених сімей.

7 жовтня бойовики ХАМАС вбили 1400 осіб в Ізраїлі. Це небачене число в усій історії країни. Після терористичних атак Ізраїль оголосив війну.