Кабмін ухвалив важливе рішення щодо кредитів: відстрочення до кінця 2025 року

Уряд ухвалив рішення щодо пролонгації державних портфельних гарантій для фермерських господарств, зазналих втрат через війну

Уряд України прийняв рішення № 477, підготовлене Міністерством аграрної політики та продовольства, щодо продовження державних портфельних гарантій для фермерських господарств, які втратили своє заставне майно під час воєнних дій.

Відповідно до цього рішення, фермерські господарства, що отримали кредити до 2022 року та розташовані на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де тривають активні бойові дії, зможуть відстрочити повернення кредитів до 31 грудня 2025 року.

Фермери, які бажають продовжити кредитування, зможуть подати заявки через Державний аграрний реєстр. Заявки на отримання підтримки прийматимуться зазначеним органом.

"Це дуже важливе рішення для аграріїв, яке дозволить їм пролонгувати кредити, взяті до 24 лютого 2022 року. Це стимулюватиме розвиток і відновлення агросектору", - зазначив перший заступник Міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Інформацію щодо початку подання заявок на отримання підтримки додатково розмістять на офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства.