Кіборги вистояли, не витримав бетон - від обстрілів упала вежа ДАПу

Диспетчерська вежа Донецького аеропорту - символ мужності та важливості

13 січня 2015 року, під час жорстоких боїв з російськими окупантами, обвалилася диспетчерська вежа Донецького аеропорту. Ця будівля, яку обстрілювали з танків та артилерії, була контрольним пунктом приземлення та зльоту літаків.

Диспетчери, які працювали у цій вежі, були відповідальні за безпечну посадку та зліт тисяч людей, тому їх робота мала велике значення у житті українців.

Війна та кіборги - нові оборонці вежі

З початку війни, функціонал диспетчерської вежі майже не змінився, однак нові диспетчери стали воїнами, яких росіяни називають кіборгами. Вони захищали життя та спокій мільйонів українців, слідкували за рухом ворога та коригували вогонь української артилерії.

Захоплення вежі військами ЗСУ зробило її найнебезпечнішим місцем на фронті. Хоча будівля була міцною, ворог міг нанести їй шкоду, стріляючи з танків впритул. На початок січня 2015 року, вежа була суттєво пошкоджена.

Дійсно страшна обстановка на фронті

У розповідях боєця 93-ої ОМБр з позивним "Сєдой", Сергія Назарова, видно, наскільки складна була ситуація під час боїв. Один танк здійснив 50 пострілів по вежі протягом лише години, а артилерія українських солдат "мовчала". За ці бої російські окупанти зазнали значних втрат.

Трагічна вечірка вежі

Останні моменти диспетчерської вежі були страшними. Кіборги згадують, як конструкція почала обвалюватися, над ними виник страх. Коли вежа впала, було дуже жахливо. На щастя, багато кіборгів вижили, однак втрати були великими.

Ми повинні шанувати тих, хто воює за мир в Україні, хто стоїть на захист її інтересів.

Соцмережі розповсюдили світлину журналістки каналу "112 Україна", Дар'ї Чирах, яка тримає заклик "врятувати Донбас від української армії" із георгіївською стрічкою в руках.