Кім Чен Ин наказав військовим «дотла знищити» США та Південну Корею за однієї умови

Кім Чен Ин наказав військовим "дотла знищити" США і Південну Корею

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин видав наказ своїй армії "дотла знищити" Сполучені Штати та Південну Корею, якщо вони спровокують конфлікт. Він пообіцяв усилити національну оборону для протистояння США. Кім планує активізувати випробування зброї у 2024 році перед президентськими виборами в США. Він бачить розширений ядерний арсенал як засіб тиску на США, якщо Трамп буде переобраний.

На з'їзді правлячої партії Кім заявив, що він запустить три військові супутники-шпигуни, виробить більше ядерних матеріалів і розробить ударні безпілотники, щоб посилити свій вплив на США. Він наголосив, що необхідно нагострити зброю для захисту безпеки країни.

Моя армія повинна завдати смертельного удару, щоб повністю знищити противників, мобілізувавши всі найжорсткіші засоби і можливості без жодних вагань, - сказав Кім.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йол заявив, що його країна зміцнить збройні сили і відповість на ядерну загрозу з Північної Кореї. Він планує побудувати мир за допомогою сили, а не залежати від доброї волі противника.

Кім назвав Південну Корею "геміплегічною вадою і колоніальною підлеглою державою". Він закликав свою армію використовувати всі доступні засоби, включаючи ядерну зброю, для придушення Південної Кореї в разі конфлікту.

Міністерство оборони Південної Кореї попереджає, що в разі застосування Північною Кореєю ядерної зброї, вона буде покарана військами Південної Кореї та США, що може призвести до кінця правління Кіма.

Очікується, що цього року можуть статися невеликі військові зіткнення між Північною і Південною Кореєю біля кордону. Також очікується проведення випробувань міжконтинентальних балістичних ракет, здатних досягти США, та інших нових видів озброєнь.

Раніше Кім Чен Ин наказав військовим прискорити підготовку до війни.