Китай планує створити людиноподібних роботів до 2025 року

За інформацією Bloomberg, уряд Китаю планує до 2025 року випустити перші гуманоїдні роботи, а до 2027 року наділити їх штучним інтелектом. Це рішення було розроблене міністерством промисловості та інформаційних технологій Китаю, в якому передбачається підтримка молодих компаній, орієнтованих на робототехніку, встановлення галузевих стандартів, розвиток кадрів та поглиблення міжнародного співробітництва.

В результаті такого політичного рішення акції китайських робототехнічних компаній різко зросли, що призвело до зростання конкуренції в сфері виробництва чипів та обладнання, де раніше виробництво здійснювали американські компанії.

Програмний документ містить незначну кількість деталей, але водночас демонструє високу амбіційність планів. Однією з основних метою є надання роботам здатності до міркування до 2027 року.

Раніше російський робот Альоша не вразив міністра оборони Сергія Шойгу.

Також було повідомлено, що після успішної реалізації проєкту "Армія дронів", Міністерство цифрової трансформації України планує створення "Армії радіоелектронної боротьби" та "Армії роботів".