Китай відреагував на масштабні обстріли РФ по Україні

Китай вимагає політичного врегулювання української кризи

Міністерство закордонних справ Китаю відреагувало на обстріл України ракетами з боку Росії 2 січня. Однак, Китай уникає засудження російської агресії і закликає до політичного врегулювання кризи. Про це йдеться у відповіді китайського дипломатичного відомства на запит агентства "Укрінформ".

Позиція Китаю в питанні української кризи є послідовною і чіткою. Ми продовжуємо закликати відповідні сторони проявляти максимальну стриманість, уникати нападів на цивільні об'єкти та захищати безпеку цивільних... Ми сподіваємося, що всі сторони візьмуть на себе зобов'язання стосовно політичного врегулювання кризи, якнайшвидшого припинення війни та спільного сприяння полегшенню ситуації

Раніше повідомлялося, що обстріл 2 січня спричинив значні руйнування в Київській області. В результаті були пошкоджені будинки, навчальні заклади, автомобілі, склади та інші об'єкти. Показані наслідки обстрілу на фото, опубліковані поліцією Київщини.

  • 39 приватних будинків
  • 14 багатоквартирних будинків
  • 2 приміщення освітніх закладів
  • 90 автомобілів
  • складські приміщення, церква, низка підприємств.

Також було повідомлено, що аварійно-рятувальні роботи в Києві після обстрілу 29 грудня завершилися 3 січня. Під час цих робіт було знищено значну частину російських дронів і ракет у Північній операційній зоні за допомогою мобільних груп ППО.

У зв'язку з цим, ворог продовжує інтенсивні наступальні дії на деяких напрямках та перегруповується на іншій території.