КНДР продовжує постачати зброю Росії – Bloomberg

Поставки з Північної Кореї до Росії: безперервний потік боєприпасів

Супутникові знімки, зроблені з жовтня по грудень, показують безперервний потік кораблів з КНДР до Росії, які перевозять боєприпаси. За спостереженнями Bloomberg, Північна Корея продовжує постачати Кремлю зброю, активізовані поставки почалися з жовтня, після звинувачень США щодо відправки боєприпасів до Росії.

Потік боєприпасів, який, за словами США і Південної Кореї, охоплює сотні тисяч артилерійських снарядів, може стати серйозною проблемою, оскільки розбіжності в Конгресі США та Європейському союзі щодо військової допомоги загрожують здатності України відбити вторгнення Росії - пише видання.

Згідно з даними, Білий дім надав зображення, на яких видно, що зброю доставили до російського міста Тихорецьк, що на тисячі кілометрів від КНДР, для використання у війні проти України.

Аналітичний центр з питань безпеки Великої Британії заявив, що масштабні поставки КНДР боєприпасів підтверджують серйозну загрозу, яку вона становить для міжнародної безпеки.

За даними національної розвідки Південної Кореї, з серпня до Росії було здійснено близько 10 поставок зброї, включаючи 1 млн артилерійських снарядів. Більша частина цих боєприпасів використовується Росією на передовій, аналітик Йост Оліманс припускає, що до РФ поставили міномети, артилерійські снаряди і ракети.

Розширення співпраці між Росією і КНДР не обмежується поставками зброї, вони також співпрацюють в торгівлі, економіці, науці та технологіях.