КНДР заявила про запуск супутника-шпигуна (фото)

Північна Корея повідомила про успішний запуск балістичної ракети з супутником-шпигуном на борту. За інформацією державного інформаційного агентства Північної Кореї, супутник під назвою "Маліген-1" був доставлений на орбіту за допомогою ракети "Чолліма-1". Лідер Північної Кореї, Кім Чен Ин, особисто спостерігав за цим запуском. Також Північна Корея оголосила про намір вислати ще кілька супутників-шпигунів для спостереження за Південною Кореєю та іншими регіонами.

Блок галереї

Американські військові, представник Державного департаменту США та офіційні особи Південної Кореї та Японії не можуть підтвердити, чи успішно був виведений супутник на орбіту. Спікер міноборони США зазначив, що технологія балістичних ракет, використана під час запуску, заборонена резолюціями ООН.

У зв'язку з цим, канцелярія прем'єр-міністра Японії негайно зібралися для обговорення ситуації в Кім Чен Ин. Жителям острова Окінава було надіслано повідомлення про запуск ракети з території Північної Кореї, закликаючи їх сховатися в бомбосховищі. Попередньо Північна Корея повідомила Японію про свої плани запуску "штучного супутника".

Адміністрація США засудила дії Північної Кореї, вважаючи, що здійснений запуск ракети допоміг їй просунутись у розробці балістичних технологій.