Кого призначать новими заступниками Умєрова: ЗМІ дізнались прізвища

Міністр оборони України Рустем Умєров нині проводить співбесіди зі своїми потенційними заступниками.

Зокрема, 25 вересня він був у президента Володимира Зеленського на Банковій та затверджував фінальний список кандидатів. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє NV.

Так, один з урядових чиновників на умовах анонімності сказав, що міністр оборони розглядав кандидатуру командувача об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва на позицію свого першого заступника. Нині цю посаду обіймає Олександр Павлюк, якого обіцяють звільнити.

Джерела видання також назвали попередній список й інших заступників міністра. Але кажуть, що деякі позиції в ньому можуть змінитись безпосередньо перед призначенням.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зокрема, на місці вже колишньої заступниці міністра оборони Ганни Маляр Умєров хоче бачити виконавчу директорку Ветеранського фонду Наталію Калмикову. А Віталія Дейнегу, якого, за словами джерел, хотіли залишити на посаді, можуть замінити на проектного менеджера Міністерства цифрової трансформації Катерину Чорногоренко.

"Міністр Михайло Федоров хоче мати більший вплив на Міністерство оборони. У нього не дуже складались відносини з попереднім керівництвом, тому він лобіював на місце Дейнеги людину, близьку до себе", ‒ сказало джерело.

До команди Умєрова доєднається також Снавер Сейтхалілєв, заступник з питань цифрового розвитку міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Серед тих, кого планували призначити, є й колишній заступник міністра оборони Володимир Гаврілов. Фінансовий напрямок у МО може курувати нинішній заступник міністра фінансів Юрій Джигир.

Щодо заступників по інших напрямках, зокрема, міжнародному, консультації ще тривають.

Кабінет міністрів звільнив усіх заступників міністра оборони та державного секретаря Міністерства.

Верховна Рада 6 вересня призначила Рустема Умєрова міністром оборони. "За" проголосувало 338 нардепів. 21 не голосував. Один утримався. Усі фракції підтримали. Умєров раніше очолював Фонд державного майна України.