Командир батальону пропонує мобілізувати до лав ЗСУ студентів, а не «50-річних дідів»

Щоб покращити ситуацію в ЗСУ, Петро Горбатенко "Ролло" пропонує призивати студентів, а не чоловіків у віці 50 років. Він вважає, що мобілізацію потрібно проводити ширше, а не обмежуватися лише деякими віковими групами.

Горбатенко виправдовує свою позицію тим, що 50-річні чоловіки часто не здатні виконувати бойові завдання через свої фізичні обмеження і хронічні захворювання. І тому він вважає, що студенти так само гідні служити в армії.

Горбатенко наголошує, що ніхто не народжений для війни і ніхто не готовий до неї, незалежно від віку або статусу. Насправді, це питання підготовки і підходу до неї.

Крім того, студентів, які перебувають в академічній відпустці, можуть мобілізувати в разі потреби. Це означає, що якщо студент немає підстав для відстрочки, то його можуть призвати військовою службою.

Наразі триває 635-та доба війни між Росією та Україною, в ході якої відбулося безліч бойових зіткнень. Нещодавно російські окупанти здійснили авіаційний удар по Україні, але були знищені протиповітряними системами 15 з 20 бойових БпЛА.