Командир штурмовиків пояснив, як слід чинити з ухилянтами

Командир штурмовиків пояснив, як слід чинити з ухилянтами

Командир бригади засуджує ухилянтів від мобілізації

Командир відділення у 92-й окремій штурмовій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка Леонід Маслов висловив своє гостре несхвальне ставлення до чоловіків, які уникають служби в армії. Він розповів про це в своєму пості на Facebook. Військовий стверджує, що він не намагається передусім порівнювати тих, хто служить у війську, з тими, хто займається іншою справою. Проте, він визначає ухилянтів як осіб, які, незважаючи на військовий обов'язок, прагнуть прикинутися, що цього обов'язку немає.

Наголошуючи на необхідності засудження та створення умов для відчутного поганого іміджу ухилянтів у суспільстві, Маслов заявив, що ухилянтами можуть бути як особи, які не знаходяться в офіційному обліку, не офіційно працюють, умисно живуть поза місцем реєстрації, викидають поштову кореспонденцію, втікають за кордон, купують фальшиві документи про інвалідність, не оновлюють свої дані в ТЦК. За його словами, ці люди зловживають системою, щоб уникнути ризику виконати свій обов'язок перед Конституцією.

Маслов також зробив акцент на тому, що причиною такого становища є відсутність умов і заохочення від держави та депутатів для суспільного засудження ухилянтів. Він закликає до посилення мобілізаційних процесів.

Військовий додає, що серед ухилянтів є також і політики, які з політичних чи особистих причин не бажають встановити чіткі правила для боротьби з ухилянтами та почати притягувати їх до відповідальності. Він виділяє, що найгіршою ситуацією для держави є поощрення ухилянтів та створення атмосфери безкарності для них. Повінь ухилянтів - це концтабори і штрафбати. Військовому не подобається, що Верховна Рада не змогла навіть скасувати повістки та ініціювати загальну переписку населення та санкції за необхідність реєстрації.

На підсумок Маслов підкреслює, що військовим не потрібна заміна або відпочинок, але їм потрібна підтримка у боротьбі з ухилянтами. В такому стані речей, коли використали всіх добровольців, їх все одно будуть призивати до армії, але вже для використання військовими РФ у загарбницькій війні з усім світом.

Інші новини на цю тему

- На Одещині поліція розкрила схему з ухиленням від mobilization

- Українець прикидався нігерійцем: ДПСУ викрила ухилянта при перетині кордону зі Словаччиною

Читайте також: