Командир штурмовиків розповів, від чого найбільше гинуть військові

Командир штурмового взводу 3-ї окремої штурмової бригади Збройних сил з позивним "Малий" розповів, що в його бригаді втрати у стрілкових контактах є винятковими. Більшість військових гине через ворожу артилерію та FPV дрони. Про це він розповів у інтерв'ю ТСН.ua.

"Оскільки у нас дуже дружний колектив, кожна смерть солдата відбивається на всьому підрозділі. Ми всі розуміємо, що це війна і втрати неодмінні, але це суттєво підіриває настрій. Ти живеш з ним під одним дахом, їси з однієї тарілки, разом тренуєтесь і в одну мить людина уже не існує. Але загалом можна сказати, що по бригаді втрат незначні, якщо довідатися від інших", - заявив військовий.

За його словами, все залежить від рівня підготовки. Чим краще підготовлений боєць, тим більше шансів у нього на полі бою.

Раніше командир українських штурмовиків висловив проблему на фронті.

Нагадаємо, у суботу, 4 листопада, стало відомо, що російська армія нанесла ракетний удар по розташуванню 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Удар стався, ймовірно, під час святкування Дня артилерії і ракетних військ 3 листопада. Є жертви і поранені серед військових та цивільних осіб. Цю інформацію підтвердили ЗСУ та міністр оборони Рустем Умєров.

У зв’язку з цим на території Закарпаття оголошено трьоденну загальнообласну жалобу за загиблими воїнами 128-ї бригади.