Кремль вигадав, як додатково мобілізувати понад 13 млн росіян на війну проти України

Судові пристави примушують боржників укладати контракт зі Збройними силами РФ, щоб відправити росіян воювати в Україні. Вся ця схема передбачає створення так званої "боргової армії", яка потенційно може налічити до 13 млн осіб. Цю інформацію повідомляє видання "Новая газета Европа".

За словами журналістів, на сайті Федеральної служби судових приставів Росії все частіше з'являються оголошення про зупинення всіх виконавчих проваджень стосовно боржників, які підписали контракт з Міністерством оборони РФ, для того щоб брати участь у війні проти України. Для таких боржників не застосовуються жодні примусові заходи щодо стягнення боргів, крім зобов'язань за аліментами.

Іншими словами, поки росіяни вважаються "учасниками СВО", вони можуть не турбуватися про те, що їм арештують майно, заблокують банківські рахунки або обмежать можливість виїзду за кордон.

Зокрема, російській боржниці більш активно пропонують почекати з виплатою боргів банкам, комунальним послугам, а найголовніше – "віддати борг Батьківщині, захищаючи її кордони" від мифічної агресії з боку українців, в обмін на заробіток. Ці слова висловив речник Путіна.

Одна з таких боржниць – мешканка Красноярська, яка виховує двох маленьких дітей. Жінка має борг близько 800 тис. рублів перед банком, і він мав бути стягнутий шляхом Федеральної служби судових приставів. Але що отримала жінка замість цього? Запрошення в військкомат, де їй "запропонували заробити гроші для погашення боргу" на війні. Незважаючи на це, жінка не має ні військової, ні медичної освіти.

Крім того, злочинці, у яких суд призначив виплату матеріальної або моральної компенсації потерпілим, отримують привілеї щодо своїх боргів. Ув'язнені, які підписали контракти з приватним військовим підрозділом "Вагнер", а потім з Міністерством оборони РФ, після закінчення служби повертаються до будинку як помилувані Путіним і освобождені від кримінальної відповідальності.

Судові пристави навіть не домагаються відшкодування збитків потерпілим від злочинів проти них, поки триває війна. Наприклад, російський президент Путін звільнив Владислава Канюса від обов'язку платити моральну компенсацію. Цей чоловік був засуджений на 17 років ув'язнення за жорстоке і довге вбивство своєї колишньої подруги. Але оскільки він взяв участь у війні проти України, Путін звільнив його від виплат.

Нагадаємо, що російський батальйон "Еспаньола" почав вербувати жінок для служби в штурмових загонах. Ці жінки планується відправити на війну проти України.

Також слід зазначити, що представник Головного управління розвідки України, Андрій Юсов, заявив, що мобілізація в Росії не припиняється. Але, через побоювання протестів, влада офіційно не оголошує про це.

Варто також зазначити, що Росія використовує найманців з приватного військового підрозділу "Редут" для активізації штурмових дій в Україні. Однак цей проект не має такого масштабу, як колишня ПВК "Вагнер".